Sofia Galgo Espagnol

2 maanden 1 week
Pan-European
34 visits
Over mij
Sofia
Gereserveerd

ACE: Sofia
Maart 2019, uit het dagboek van Fabienne : Sofia, èèn van de duizenden en duizenden gedumpte zielen,...

Sofia, een uit duizenden,... Magertjes, verloren, angstig, weggegooid,... Ze kon niet meer op haar pootjes staan, keek je aan met lege ogen, had dorst en honger,... Dat lijfje zo verwaarloosd maar die geest zo krachtig en fel, vastberaden om dit leven vast te houden,... Ze twijfelde er geen seconde aan om met ons mee te gaan, volgde ons gewoon mee naar de auto,...

In de daaropvolgende dagen bij ons leerden we haar kennen als een lieverd van de bovenste plank, dankbaar en vrolijk maar toch bedeesd voorzichtig, zoals alleen een Galgo kan zijn,... Geen mens zal ooit begrijpen waarom zij zo mishandeld moeten worden, keer op keer,... En dat dit kan en mag van de overheid,... Hoe wij deze strijd ook strijden, het gaat zeer moeizaam,... Toch mogen we niet opgeven om een stem te zijn voor elke jachthond,... Sofia is er eentje wiens wereld werd gered,... Wie geeft haar nu de hemel op aarde ?
Sofia is een vrouwtje van ca. 7 jaar oud.

Sofia is een grote hond (Galgo Espagnol): zij is ca. 65 cm hoog en weegt ca. 20 kg.

Sofia verblijft momenteel in Spanje

ACE referentie nummer: 15868

Het kan zijn dat er, op het moment dat u deze advertentie onder ogen krijgt, inmiddels iets is gewijzigd in de situatie van de hond. Kijk daarom ook altijd even op onze site voor de meest aktuele status.

ACE (Animal Care of Espagna ) is een erkende, niet-gesubsidieerde organisatie in Zuid Spanje die ter plaatste ijvert voor betere wetgeving i.v.m. dierenwelzijn, castratieprogramma's opzet en educatie geeft over verzorging en omgang met dieren in plaatselijke scholen. ACE REDT OOK HONDENLEVENS DOOR ADOPTIE.

In België werkt de organisatie onder de naam SHIN (Spaanse Honden In Nood)

De adoptiebijdrage voor een hond bedraagt € 300,00 (€ 185,00 voor honden ouder dan 10 jaar) en omvat:
* de reis van de hond vanuit Spanje;
* castratie of sterilisatie (mits de leeftijd en gezondheid dit toelaat);
* de entingen : rabiës en cocktail.
* ontworming.
* tanden reiniging (Geen chirurgie).
* pups zijn geënt volgens het standaard vaccinatieprogramma overeenkomstig de Europese aanbevelingen. Op basis van leeftijd moeten mogelijk na aankomst nog aanvullende entingen gebeuren
* bloedtest op Middellandse Zeeziektes: leishmania, ehrlichia en hartworm - meer info op www.ace-charity.org
* Europees dierenpaspoort;
* Alle honden zijn gechipt, het nummer staat in het paspoort;
* De adoptant draagt de kosten van en zorgt voor de registratie van de chip: in Nederland bij NDG en in België (verplicht) bij Dogid.

ACE | SHIN is een ideële organisatie waar vrijwilligers zich inzetten om in Spanje zieke, mishandelde, verwaarloosde of achtergelaten honden (o.m. uit dodingsstations) op te vangen, te verzorgen en een fijn leven te geven. ACE | SHIN levert geen perfecte honden af. Hou er daarom rekening mee dat de honden door hun (vaak onbekend) verleden, een rugzakje kunnen meedragen en dat u na adoptie voor onverwachte medische kosten kan komen te staan. Al onze honden verdienen een liefde- en begripvolle thuis.

Hebt u interesse in deze hond of in een van onze andere honden? Stuur ons dan een mailtje met daarin de naam van de hond en het referentienummer. Vertel alvast iets over u zelf, zoals uw thuissituatie en werktijden. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Meer info over de adoptieprocedure vindt u op www.ace-charity.org

Mijn looks
Hond
Galgo Espagnol
Teefje
Volwassen
Grote hond (21-50kg)
Sociaal gedrag
Omgang met kinderen (-10 jaar) onbekend
OK met kinderen (+10 jaar)
Sociaal met honden
Omgang met katten onbekend
Samenleven met jouw familie
Normaal energie niveau
Nog niet 100% zindelijk
Geen info over reizen in auto
Kan een paar uur alleen zijn
Medisch paspoort
Gevaccineerd
Microchip
Gesteriliseerd
Ontwormd
Niet behandeld voor hartworm