Rambo

5 maanden 1 week
East Flanders
94 visits
Over mij
Rambo
Beschikbaar voor adoptie

Naam: Rambo

Geboortedatum: geschat rond 2007

Geslacht: Man

Vrij: Onmiddelijk

Gecastreerd/gesteriliseerd: ja

Gechipt en geregistreerd: ja

Gevaccineerd: 2x

Kan omgaan met kinderen: onbekend

Kan omgaan met honden: onbekend

Kan omgaan met katten: Soms wel, soms niet

 

Deze kat verblijft in Denderleeuw

 

Voor deze kat zoeken we een thuis waar hij niet naar buiten kan, hetzij in een veilige omgeving.

 

Wordt bij voorkeur alleen geplaatst, kan eventueel wel bij een rustige kattin.

 

Karakter en achtergrond van de kat:

 

Toen Rambo gevonden werd, dachten we dat hij het niet ging halen. Ondanks zijn grote gestalte woog deze lieve kater amper 3 kg en hij was dan ook extreem verzwakt. 3 maand en 1,5 kg later ziet Rambo er al een stuk beter uit. Maar helemaal in orde is hij spijtig genoeg nog niet, en dat zal hij ook nooit zijn. Rambo heeft namelijk last van een ernstige vorm van Chronische stomatitis, en loopt dus de hele tijd rond met ontstekingen in zijn mond. Hierdoor is eten niet altijd makkelijk voor hem, en verliest hij heel vaak speeksel, wat dan weer resulteert in klitten, en als hij niet vaak genoeg een badje krijgt, in kale plekken. 

 

Gelukkig staat Rambo wel zeer positief in het leven, en geniet hij van alle aandacht die hij kan krijgen. Hij is echt enorm dankbaar, en door alleen al naar hem te kijken of tegen hem te praten maak je van hem de gelukkigste kat die er bestaat. Als hij bij jou op de schoot mag komen, dan spint hij zo luid en enthousiast, dat je helemaal niet zou denken dat hij ergens last van heeft. 

 

Spijtig genoeg is er geen oplossing voor zijn aandoening, behalve hem pijnstillers geven om het allemaal gemakkelijker te maken voor hem. Ook merken we dat de ontstekingen altijd weer net iets erger worden in periodes dat hij stress heeft, zoals een verhuis of de introductie met een andere kat. We zoeken voor Rambo dus zo snel mogelijk een definitieve thuis, liefst zonder andere katten (hetzij met een rustige kattin die niet teveel aandacht opvraagt van mensen, aangezien Rambo graag veel aandacht krijgt). We zoeken voor Rambo een thuis bij mensen die het echt zien zitten het engagement aan te gaan een ziek katje in huis te nemen, en er zijn probleempjes willen bijnemenen (dat hij soms een beetje meer vuilmaakt door zijn speeksel en doordat hij niet goed kan eten, en die snel genoeg met hem naar de dierenarts gaan als hij pijn heeft), en die de liefde en dankbaarheid die hij ervoor zal teruggeven met plezier aanvaarden.  

 

Voor Rambo vragen we een verminderde adoptiebijdrage.

 

Adoptieprocedure:

Er wordt eerst telefonisch nagegaan of er een goede match kan zijn tussen jou en de kat, nadien kan een afspraak gemaakt worden voor een bezoekje zodat jullie met elkaar kunnen kennis maken. Bij adoptie wordt een adoptiecontract getekend en de adoptiebijdrage wordt betaald bij het afhalen van de kat. Iedere kat vertrekt met een Europees paspoort.

 

Voor meer info kan je contact opnemen met Erica op het nummer 0472 44 02 21. Gelieve een boodschap in te spreken en je naam, telefoonnummer en voor welke kat je belt achter te laten indien er niet wordt opgenomen. Op smsen wordt niet

gereageerd.

Mijn looks
Kat
Senior kat
Kater
Sociaal gedrag
Omgang met kinderen (-10 jaar) onbekend
Omgang met kinderen (+10 jaar) onbekend
Omgang met honden onbekend
Omgang met katten onbekend
Samenleven met jouw familie
Ideale binnenhuiskat
Medisch paspoort
Gevaccineerd
Microchip
Gesteriliseerd
Ontwormd
Niet behandeld voor hartworm