LAICKA Duitse Scheper teef

12 maanden 3 dagen
Belgium
665 visits
Over mij
LAICKA
Geplaatst

LAICKA  Duitse Herder teef gesteriliseerd.

Laicka woonde in een prachtige villa. Haar baasje was  gepassioneerd door dit ras en pas gepensioneerd. Ideaal moment om een pup van dit ras  op te voeden volgens de regels van de kunst.

Laicka heeft alle mogelijke gehoorzaamheidscursussen doorlopen. Te beginnen met testen van sociaal gedrag bij de Koninklijke Kynologische Unie ST-Hubertus. De brevetten waren niet belangrijk. Het was belangrijk deze hond zich te kunnen laten ontplooien tot een geweldige trouwe viervoeter . Twee jaar geleden komt de man helaas te overlijden . Laicka verliest haar baasje maar heeft gelukkig troost bij de weduwe. Verleden maand is de dame dringend opgenomen in het ziekenhuis.

Ze zal niet meer zelfstandig kunnen wonen op het grote domein maar zal voor haar veiligheid een RVT vervoegen. De kinderen hebben een druk professioneel bestaan en kunnen onmogelijk deze lieve hond bij zich nemen.  Deze mensen zochten naar een volwaardige oplossing  en omdat het professionals zijn , hebben ze deze taak ook overgedragen aan professionals. Al zeg ik het zelf. Als adelbrief kunnen we toch al meer dan 500 geslaagde super adopties op ons palmares schrijven. Uitgangspunt : de hond staat centraal.

IK ben Laicka gaan bezoeken in de lege villa . Bij de evaluatie van een Duitse Scheper is het vrij gemakkelijk : qua karakter is er gewoon geen tussensoort. Geen nuance. Ofwel : “it’s a good dog” Ofwel : “sorry, afblijven”. Sommige rassen zijn moeilijk te peilen bij eerste kennismaking. Een Bouvier is afstandelijk bij eerste ontmoeting met vreemden , maar kan een zeer innemende hond zijn. Een Mechelaar is onmogelijk bij eerste contact te peilen , zeer complex. Maar bij Laicka is geen twijfel . Het prototype van de innige trouwe viervoeter. Een drang naar geborgenheid. Een drang om terug een echt baasje te mogen hebben. Een drang “to please” . Ik heb jaren geleden een Duitse Scheper van 9 jaar geadopteerd.  Ze was mijn schaduw. Vijf jaar heb ik de geweldigste hond van de wereld gehad. Ik die eigenlijk niet zo stond te springen voor een D.S. Ik dacht dat dat gedresseerde mechanieken waren. My god, wat een lelijk vooroordeel . Een D.S “bien dans sa peau” , die gehoorzaamheidstraining heeft gehad is “a blessing”. Zo ook is LAICKA.

Het zal weer moeilijk zijn voor de voorlopige opvang dame om haar te laten gaan. Een particulariteit : ze doet zelf deuren open. Rekening mee houden als je de woning verlaat. Op slot is de boodschap. In sociale context, geen probleem met andere honden. Privé, stik jaloers, bezitterig, andere honden helaas niet aangewezen. Voor katten is ze dan weer volledig immuun .

Conform aan ons strenge rehoming protocol  kreeg  Laicka een uitvoerige veterinaire check-up met onder andere een bloedproef met labo controle op 43 parameters : geen enkele afwijking in bloedwaarden. Gewrichten : geen afwijkingen, alle gewrichten zijn vlot en pijnloos te manipuleren.                          Geboren in 2009 maar nog kerngezond. Niets werd aan het toeval overgelaten. Health Report volledig ter inzage.   Uiteraard kreeg ze nu ook  een Europees paspoort, een elektronische chip en alle inentingen. Bovendien is ze ook gesteriliseerd.  Zij  is klaar voor een adoptie voor het leven.

Wie deze hond zal mogen adopteren, heeft er een geweldige compagnon aan voor het leven. Natuurlijk staat daar iets tegenover. Een tweede kans hond die door externe omstandigheden tussen twee stoelen valt, is geen afdankertje.

Mail voor een aanmeldingsformulier. Dit is een  kleine vragenlijst die ons een idee geeft waar deze hond welkom is  en samen zien we dan of deze hond beantwoord aan uw verwachtingen .  Hier staan ook de adoptievoorwaarden op vermeld.

Er wordt alleen gereageerd op mails waar duidelijk naam adres en telefoonnummer staan vermeld .

 

Mijn looks
Hond
Duitse Scheper teef
Teefje
Senior
Grote hond (21-50kg)
Sociaal gedrag
Omgang met kinderen (-10 jaar) onbekend
OK met kinderen (+10 jaar)
Houdt niet van honden
Sociaal met katten
Samenleven met jouw familie
Normaal energie niveau
Zindelijk
Kan in de auto
Kan een paar uur alleen zijn
Medisch paspoort
Gevaccineerd
Microchip
Gesteriliseerd
Ontwormd
Niet behandeld voor hartworm