Korneel Podenco

1 week 8 uren
Pan-European
9 visits
Over mij
Korneel
Beschikbaar voor adoptie

ACE: Korneel
Update Korneel, 17-01-2015 :

Hallo iedereen, mijn naam is Korneel en ik ben een ruwharige Podenco. Ik doe een oproep om mij te adopteren. Ik zat van jongs af aan bijna 2 jaar in het asiel. Dus ik kende niets en moest nog veel dingen leren. Plots mocht ik naar Belgie en kreeg ik een thuis. Maar dat duurde niet zolang, mijn karakter veranderde door de omstandigheden en ik moest daar dringend weg van mijn baasjes. Toen kwam ik in een opvanggezin terecht met nog honden. Nou dat was even schrikken, ik was zo in de war omdat ik daar mijn vrije gang mocht gaan en wist niet goed hoe ik mij dan moest gedragen. Maar na enkele dagen viel het best wel mee. Ik pas mij goed aan en speel heel graag met de andere honden van het opvanggezin. Wandelen doe ik ook graag, maar liefst met een tuigje aan, daar ik soms wat opschrik van harde geluiden en ik mij dan uit de voeten wil maken. Met de auto meerijden is ook geen probleem. Nu wacht ik op een gezin dat mij definitief adopteert. Maar dan een adoptiegezin bij mensen die m ij ook vertrouwen, knuffelen en weten hoe ze samen met mij het onzelfzekere, dat nog wat in mij zit, verder kunnen weghalen. Soms lukt het mij nog niet altijd om mijn achtergrond te onderdrukken en ben ik wat onzeker in sommige situaties. Bij een adoptiegezin met kleine kinderen (tot 12 jaar) is het voor mij nog wat te druk denk ik omdat ik af en toe panikeer en durf uithalen. Bij mijn nieuw adoptiegezin is een speelkameraad(en) meer dan welkom.

Wie geeft mij een kans en geeft mij eindelijk een vaste thuis?

Nieuw filmpje van Korneel, 06-12-2014 :

Korneel op youtube

Korneel is een herplaatser en is nu 2 maanden bij ons in opvang om zijn vertrouwen in de mens terug te vinden. Naar vreemden en mannen toe is hij angstig, blaft hij en haalt uit. Korneel is een angstige hond en heeft geen zelfvertrouwen. Hij heeft een geduldig baasje nodig met ervaring die hem wil begeleiden. Als hij moet gecorrigeerd worden, werken wij hier met een bench en dat is geen enkel probleem.
Korneel schrikt van vreemde geluiden of bewegingen. Hij gaat heel graag mee wandelen en rijdt graag mee in de wagen. Hij is sociaal tegenover andere honden en het gaat hier goed in de roedel.
Korneel is geen moeilijke eter en snoept heel graag.
Eens hij u vertrouwt, is hij werkelijk een schatje...geeft u likjes en komt bij u liggen in de zetel en dan hebt u er een leuke vriend voor het leven bij !
U mag altijd naar Korneel komen kijken om te zien hoe hij juist reageert en dan kan u de situatie beter inschatten.

Korneel op youtube

Korneel op youtube
Korneel is een mannetje van ca. 3 jaar oud.

Korneel is een grote hond (Podenco): hij is ca. 46 cm hoog en weegt ca. 12 kg.

Korneel verblijft momenteel in Belgie

ACE referentie nummer: 6387

ACE (Animal Care of Espagna) is een erkende, niet-gesubsidieerde organisatie in Zuid Spanje die ter plaatste ijvert voor betere wetgeving i.v.m. dierenwelzijn, castratieprogramma's opzet en educatie geeft over verzorging en omgang met dieren in plaatselijke scholen. ACE REDT OOK HONDENLEVENS DOOR ADOPTIE.

In België werkt de orgnisatie onder de naam SHIN (Spaanse Honden In Nood)

De adoptiebijdrage voor een hond bedraagt € 300,00 (€ 185 voor honden ouder dan 10 jaar) en omvat:
* de reis van de hond vanuit Spanje;
* castratie of sterilisatie (mits de leeftijd en gezondheid dit toelaat);
* de entingen : rabiës en cocktail alsook kennelhoest.
* ontworming.
* tanden reiniging (Geen chirurgie).
* pups zijn geënt volgens het standaard vaccinatieprogramma overeenkomstig de Europese aanbevelingen. Op basis van leeftijd moeten mogelijk na aankomst nog aanvullende entingen gebeuren
* bloedtest op Middellandse Zeeziektes: leishmania, ehrlichia en hartworm - meer info op www.ace-charity.org
* Europees dierenpaspoort;
* Alle honden zijn gechipt, het nummer staat in het paspoort;
* De adoptant draagt de kosten van én zorgt voor de registrat ie van de chip: in Nederland bij NDG en in België (verplicht) bij Dogid.

ACE | SHIN is een ideële organisatie waar vrijwilligers zich inzetten om in Spanje zieke, mishandelde, verwaarloosde of achtergelaten honden (o.m. uit dodingsstations) op te vangen, te verzorgen en een fijn leven te geven. ACE | SHIN levert geen perfecte honden af. Hou er daarom rekening mee dat de honden door hun (vaak onbekend) verleden, een rugzakje kunnen meedragen en dat u na adoptie voor onverwachte medische kosten kan komen te staan. Al onze honden verdienen een liefde- en begripvolle thuis.

Hebt u interesse in deze hond of in een van onze andere honden? Stuur ons dan een mailtje met daarin de naam van de hond en het referentienummer. Vertel alvast iets over u zelf, zoals uw thuissituatie en werktijden. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Meer info over de adoptieprocedure vindt u op www.ace-charity.org

Mijn looks
Hond
Podenco
Reu
Jonge hond
Medium hond (10-20kg)
Sociaal gedrag
Omgang met kinderen (-10 jaar) onbekend
OK met kinderen (+10 jaar)
Sociaal met honden
Omgang met katten onbekend
Samenleven met jouw familie
Normaal energie niveau
Nog niet 100% zindelijk
Geen info over reizen in auto
Kan een paar uur alleen zijn
Medisch paspoort
Gevaccineerd
Microchip
Gesteriliseerd
Ontwormd
Niet behandeld voor hartworm