HILARIO in NL mix

1 week 6 dagen
Netherlands
8 visits
Over mij
HILARIO in NL
Beschikbaar voor adoptie

Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 12/04/2012
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 41 cm hoog en 16 kg (momenteel nog te zwaar).
Uiterlijk
Zwart/bruin, kortharig.
Herkomst
Spanje, Avilés

contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)251-752179
+31 (0)6-39205491
tussen 10.00 en 20.00 uur

.
.
Verblijfplaats
Apeldoorn, in een opvanggezin met een andere hond.

Karakter
HILARIO is een vrolijke wiebelkont, zijn staartje kwispelt heel de dag. Hij is een lief en aanhankelijk hondje dat zich na zijn aankomst uit Spanje feilloos aanpaste aan zijn gastgezin.
Leven in een huis vindt HILARIO heerlijk. Aandacht krijgen, spelen met knuffeltjes zonder deze stuk te maken, fijne wandelingetjes waar hij zichtbaar van geniet. In veilig losloop gebied kan HILARIO los lopen, hij komt meteen als je hem roept.
HILARIO is lief met kinderen en andere honden. Katten vindt hij leuk om achter aan te gaan.
De nachten slaapt hij lekker door in de woonkamer samen met de aanwezige huishond, dit gaat probleemloos. HILARIO is helemaal zindelijk en eventjes alleen zijn is voor HILARIO ook geen probleem.
Al met al is HILARIO een makkelijk hondje, dat zichtbaar geniet van zijn nieuwe leventje.
HILARIO moet nog wel wat afvallen omdat hij een beetje te dik is.

Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. ø Basisopvoeding ø Roedelgedrag ø Angst/Onzekerheid ø Verlatingsangst.

Profielschets adoptant
Dit probleemloze hondje past in vele situaties: een gezin met niet te kleine kinderen, actieve ouderen, zolang hij maar zijn aandacht en wandelingetjes krijgt. Een andere aanwezige hond is géén pré.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.
Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.

Bij andere honden
Sociaal. Of hij met katten kan is twijfelachtig.
Bijzonderheden Zie ook: "Geef een gouden hond een gouden mand".

HILARIO is één van de gelukkigen die door onze vrienden van La Protectora uit het asiel van Bolgachina is gehaald. Hoe lang hij daar gezeten heeft is onbekend, ook van zijn verleden voorafgaand aan het asiel weten we niets. Wel vermoeden we dat hij een leven als huishond had, gezien zijn gemakkelijke manier van direct aanpassen in een huiselijke situatie in Spanje.
Kosten: € 215,-- gift voor deelname in onze gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.
+ € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie: zie toelichting.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje d.m.v. bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.

N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.

Mijn looks
Hond
mix
Reu
Volwassen
Medium hond (10-20kg)
Sociaal gedrag
Omgang met kinderen (-10 jaar) onbekend
OK met kinderen (+10 jaar)
Sociaal met honden
Omgang met katten onbekend
Samenleven met jouw familie
Normaal energie niveau
Zindelijk
Kan in de auto
Kan een paar uur alleen zijn
Medisch paspoort
Gevaccineerd
Microchip
Gesteriliseerd
Ontwormd
Niet behandeld voor hartworm