ANDY pekingees

1 week 2 dagen
Netherlands
25 visits
Over mij
ANDY
Gereserveerd

Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Pekingees
Leeftijd
± 01/01/2005
Schouderhoogte
Klein hondje: 25-30 cm hoog.
Uiterlijk
Bruin/grijszwart, halflangharig.
Herkomst
Spanje, Torrelavega (Cantabrië)

contactpersoon
voor meer info:
ineke@sos-strays.nl
+34-665385261
Tussen 14.00 - 22.00 uur

Verblijfplaats
ANDY verblijft in het asiel in Torres. Bij geschikte kandidaten zou hij met een transport van half december mee kunnen reizen naar NL.

Omschrijving
ANDY is een klein maar dapper hondje op leeftijd. Hij komt opgewekt over en is niet bang uitgevallen. Hij is vriendelijk naar mensen maar het is geen knuffelig schoothondje. ANDY is een zelfstandig hondje, ondernemend, nieuwsgierig en ook nog speels op zijn tijd. Eigenschappen die ook wel passen bij de Pekingees.
Omdat ANDY slecht kan zien en horen is het wel belangrijk dat hij rustig benadert wordt. Bij onverwachte aanraking kan hij soms grommen maar hij bijt niet. Als je hem eerst laat ruiken en dan rustig en zachtjes aait dan vindt hij dat prettig. Het is heel waarschijnlijk dat ANDY een kettinghondje is geweest wat leefde op een verlaten veld. Hij heeft altijd zichzelf moeten redden en kent nog weinig van een leven als huishondje.

Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven.
ø Basisopvoeding ø Roedelgedrag ø Angst/Onzekerheid ø Verlatingsangst.

Profiel adoptant
We willen graag dat ANDY nog een fijne oude dag mag krijgen als huishondje, onder voorwaarde van optie adoptie *. Omdat ANDY slecht kan zien en horen denken we dat hij niet past in een gezin met (kleine) kinderen.

* Optie adoptie:

Om onze opvangplekken niet te bezetten komen deze hondjes alleen in aanmerking voor "optie adoptie". Als u interesse heeft in één van deze hondjes, houdt dat in dat u het betreffende hondje bij aankomst in huis neemt en S.O.S Strays de eerste twee weken zorg draagt voor de voeding en medische kosten en na twee weken u het hondje officieel adopteert of bij het niet klikken, opvangt tot er een andere adoptant is die interesse heeft in het hondje.

Let wel: Stichting S.O.S Strays vergoedt tijdens de optie adoptie periode alleen de kosten (indien nodig) voor ziektes zoals die bij alle honden voor kunnen komen (b.v kennelhoest, diarree ). Dit alleen na overleg met de contactpersoon van Stichting S.O.S. Strays. Problemen en de eventuele daarbij komende kosten die te maken hebben met de ouderdom van de hond, zoals b.v tandsteen, stijve gewrichten etc. worden niet vergoed.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.

Medisch rapport
Wij laten deze 10-plussers in Spanje, naast de plaatselijk voorkomende ziektes, en een algemeen bloedbeeld, nog extra checken op algehele conditie en gezondheid.

- Gebit: nog niet bekend
- Ogen: ANDY is niet helemaal blind maar hij ziet slecht.
- Gehoor: ANDY is niet helemaal doof maar hij hoort vrij slecht.
- Conditie: normaal, ANDY heeft geen hele lange wandelingen nodig.
- Mobiliteit: normaal voor zijn leeftijd
- Bloedtesten: geen afwijkingen.
Bij andere honden
Sociaal en nieuwsgierig. ANDY is totaal niet onder de indruk van grote honden.
Gedrag met katten onbekend maar dit kan getest worden.
Bijzonderheden ANDY werd onlangs naar het asiel gebracht. Hij werd gevonden zwervend op straat met een lang blauw koord om zijn nek. ANDY was niet gechipt. Eén van de vrijwilligers van het asiel herkende het hondje van jaren terug toen ze hem als een kettinghondje in een verlaten veld had zien staan. Mogelijk was hij nu losgebroken en aan het zwerven gegaan.
Kosten: € 75,-- gift voor deelname in onze gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.
+ € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:
zie toelichting.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.

N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.

Mijn looks
Hond
pekingees
Reu
Senior
Kleine hond (5-9kg)
Sociaal gedrag
Omgang met kinderen (-10 jaar) onbekend
Omgang met kinderen (+10 jaar) onbekend
Sociaal met honden
Omgang met katten onbekend
Samenleven met jouw familie
Normaal energie niveau
Nog niet 100% zindelijk
Geen info over reizen in auto
Geen info over alleen zijn
Medisch paspoort
Gevaccineerd
Microchip
Gesteriliseerd
Ontwormd
Niet behandeld voor hartworm